HomeNieuws

Nieuws

30-04-2019

Beste zeilvrienden en zeilvriendinnen,


Op verzoek van veel zeilers zullen wij de start-tijd van Helgoland naar Borkum wijzigen. 

In plaats van 15.00 uur zal de start op Helgoland om 12.30 uur zijn. Afhankelijk van de windsterkte kan deze start-tijd nog aangepast worden. Dit zal bekend gemaakt worden op woensdag 26-6-2019 tijdens de stuurmansbespreking. 

Dank jullie wel voor jullie betrokkenheid en we zien jullie graag aan de start! 

Hartelijke groet 

Jaap, Jos, Ina en Els. 


28-12-2018

Beste zeilvrienden en zeilvriendinnen,


Dankzij de grote belangstelling onder de zeilers zowel in Nederland als in Duitsland mogen wij wederom de Borkum-Helgoland Regatta gaan organiseren. En dat doen we met heel veel plezier. Dankzij onze trouwe sponsoreren van het eerste uur zijn de inschrijfgelden gelijk gebleven.

Wil je ook (weer) deelnemen aan de Regatta? Inschrijven kan via
www.borkum-helgoland.com en kies voor Race 2019.
In tegenstelling tot voorgaande jaren werken wij niet meer met mijnzeilwedstrijden.nl
maar kun je inschrijven via onze website. Zowel de schipper als de bemanning.
Ook de aankondiging en wedstrijdbepalingen zijn hierop terug te vinden.

Start Borkum donderdag  27-6-2019 om 09.00 uur
Start  Helgoland vrijdag    28-6-2019 ca. 15.00 uur
Eventuele wijzigingen worden woensdag 26-6-2019 om 20.00 uur op de stuurmansbespreking bekend gemaakt . Uiteraard trakteren wij jullie deze avond graag weer op een barbecue.

Heb je vragen neem dan contact op met
de wedstrijdcommissie Jaap Faber 06-44818900 of Jos Grimme 06-21857822

Graag tot ziens op de startlijn van Borkum Helgoland Regatta.

Voor straks een goede jaarwisseling en een gezond & prachtig zeilseizoen gewenst.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

26-11-2018

"Binnenkort kunt u weer inschrijven"

Vanaf medio januari 2019 kunt u weer inschrijven voor de 6e Borkum Helgoland Regatta. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


De Borkum-Helgoland Regatta met veel uitvallers

Donderdag 22 juni vond de start plaats van de van de Borkum-Helgoland Regatta plaats.

De Borkum-Helgoland Regatta werd voor het eerst in 2009 georganiseerd door een enthousiaste groep mensen uit Delfzijl en omgeving. Deze zeilwedstrijd wordt om de 2 jaar georganiseerd. De wedstrijd van 2017 is dus de 5e keer.

De start was ideaal, bij een matige westenwind vertrokken 14 zeilschepen richting Helgoland. Het weer was zonnig met een temperatuur van rond de 200C. Nadat ze een aantal uren onderweg waren veranderden de weersomstandigheden. Er kwamen onweersbuien opzetten waar veel wind uit kwam waardoor de meeste schepen naar de haven van het eiland Nordeney uitweken. Deze schepen keerden in de loop van vrijdag terug naar de Schutzhafen van Borkum. De Boekanier van Robert Middel uit Delfzijl en de Elisabeth II met als schipper Ad Toonen uit Middelstum finishten binnen de tijdslimiet op Helgoland. Vrijdag om 11:00 uur startte de Boekanier voor de terugwedstrijd naar Borkum. Vrijdagnacht finishte hij voor het Südstrand en werd in de haven verwelkomd door de organisatoren en overige deelnemers. Zaterdagavond vond tijdens het Hafenfest van Borkum de prijsuitreiking plaats. Om 23:00 uur werd er een spetterend vuurwerk afgestoken. Al met al een enerverende zeilwedstrijd met gelukkig geen noemenswaardige materiaalproblemen en geen persoonlijke ongelukken. Na afloop zijn de voorbereidingen van de 6e Borkum-Helgoland Regatta voor 2019 al weer voorzichtig gestart.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

De schepen zijn gestart

Vlak na en tijdens de start werden de spinnakers gehesen, de 5e regatta op weg naar Helgoland was begonnen. Door een toch langere windstilte boven Juist en Nordeney werden de deelnemers ingehaald door een front met onweer en harde wind. Uiteindelijk finishte de Boekenier (R.Middel) gevolgd door de Elisabeth II (A.Toonen) op Helgoland. De overige schepen zijn Nordeney binnen gelopen, en hebben vandaag weer koers gezet naar Borkum. De Boekanier is gestart om 11:00uur vanaf Helgoland, de verwachte finishtijd is vannacht om 01:00uur.

----------------------------------------------------------------------------------------

Poster voor het havenfeest op Borkum nu ook beschikbaar via deze link

----------------------------------------------------------------------------------------------

26-04-2017

Jaap Faber Ridder in de Orde van Oranje Nassau


Woensdag 26 april is ons bestuurslid Jaap Faber benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.  Jaap heeft deze onderscheiding ontvangen voor zijn jaren lange inzet voor de zeil sport in Noord Nederland. Jaap is al jaren bestuurslid en wedstrijdleider bij de Borkum Helgoland Regatta, daarnaast is hij ook bestuurslid bij zeilvereniging Schildmeer en is Jaap actief bij o.a. Zeilvereniging Neptunus in Delfzijl, en de Colin Archer Memorial Race  Jaap kreeg zijn onderscheiding in Boei12 bij het Schildmeer uitgereikt door de burgemeester van de gemeente Ten Boer de heer van de Nadort. Dit samen met ongeveer 50 genodigden. 


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

02-04-2017

Gewijzigde starttijden

Op veler verzoek zijn de starttijden gewijzigd.

De nieuwe starttijden zijn:
  • De 1e start vanaf Borkum op donderdag 22-06-2017 vindt plaats om 09:00uur
  • De 1e start vanaf Helgoland op vrijdag 23-06 2017 vindt plaats om 11:00uur

Mocht u verder nog vragen hebben dan kunt u een mail sturen naar: info@borkum-helgoland.nl (vermeld in ieder geval uw naam, en mail adres)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

06-02-2017

Er kan weer worden ingeschreven

De storing in het inschrijfprogramma mysailingraces is opgelost.

Mocht u toch nog problemen hebben om u aan te melden dan kunt u een mail sturen naar: info@borkum-helgoland.nl (vermeld in ieder geval uw naam, en mail adres)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

01-02-2017

"Storing" mysailingraces

In verband met een storing op de website mysailingraces is het niet mogelijk om op deze manier in te schrijven. 

Om u aan te melden kunt u tot nader bericht een mail sturen naar: info@borkum-helgoland.nl (vermeld in ieder geval uw naam, en mail adres)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

13-01-2017

De inschrijving is geopend

Vanaf nu kan er ingeschreven worden voor de 5e Borkum – Helgoland Regatta. De racedocumenten kunt u vinden onder het puldownmenu “Race 2017”   

De 1e start zal plaatsvinden op donderdag 22 juni 2017 nabij het eiland Borkum (DE)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Website aangepast

Het is een tijdje stil geweest op de website van de Borkum - Helgoland Regatta, maar achter de schermen zijn we al weer druk met de voorbereidingen voor de 5e regatta.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Nieuwsbrief 2017-02

Nieuwsbrief

van de

Borkum-Helgoland Regatta

 

 

georganiseerd van 22 juni tot en met 24 juni 2017.

 

Beste zeilers,


Sinds onze vorige Borkum-Helgoland-Borkum-Regatta van 2015 hebben we een prachtige wimpel.

Ook in 2017 willen we deze wimpel weer uitgeven en hopen zo dat het een collectors item wordt.
Onze deelnemer vanaf het eerste uur , Rob Hermse, heeft het ontwerp voor deze wimpel gemaakt .
(Rob nogmaals hartelijk dank hiervoor) 

Wil je ook deze prachtige wimpel in jouw bezit krijgen? Geef je dan op voor de mooiste Regatta van Noord Nederland, de Borkum-Helgoland-Borkum
Regatta.

We varen deze race weer van 22 juni t/m 24 juni 2017

Inschrijven kan vanaf 1 februari 2017.

Houd onze website in de gaten of meldt je aan voor onze nieuwsbrief. 


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------  Nieuwsbrief 2017-01

Nieuwsbrief

van de

Borkum-Helgoland Regatta

 

 

georganiseerd van 22 juni tot en met 24 juni 2017.

 

Beste zeilers,


De zomer is alweer bijna voorbij en het duurt niet lang meer voordat de schepen de winterstalling weer in kunnen.

De afgelopen tijd is het bestuur al weer aan de slag gegaan om de contouren neer te zetten voor de 5e Borkum-Helgoland Regatta.


Door jullie deelname kunnen we met elkaar de 5e editie realiseren!

Stappen jullie ook weer aan boord?

 

Op donderdag 22 juni 2017 zal het startschot gegeven worden en afhankelijk van het weer zullen uiterlijk zaterdag de boten weer binnen lopen op Borkum.

De komende tijd houden we jullie middels de nieuwsbrieven over de ontwikkelingen rond de Borkum-Helgoland Regatta op de hoogte.


Met vriendelijke groet / Mit freundlichen grüßen / Best Regards
Stichting internationale zeilevenementen noord Nederland